Senior Ekonom till ABOUTVALUE (TILLSATT)

Vindex söker för ABOUTVALUEs räkning en Senior Ekonom. ABOUTVALUE arbetar med finansiell rådgivning och ekonomiska tjänster i tätt samarbete med våra kunder, som i dagsläget främst består av börsnoterade fastighetsbolag, infrastrukturbolag, investmentbolag samt entreprenörledda fåmansföretag. Vi lyfter ekonomifunktionen från BackOffice till Co-Pilots genom att både arbeta strategiskt såväl praktiskt tillsammans med våra kunder. Vår ambition är att tillhandahålla moderna och effektiva lösningar till våra kunder, vilket kräver att vi håller oss uppdaterade och lyhörda om förändringar som sker på marknaden. 

Vi i teamet är drivna, kunniga, kreativa och personliga. Vi värdesätter därför en inspirerande kontorsmiljö, flexibla arbetsmöjligheter, kompetensutveckling och modern teknik. I rollen som ekonom på ABOUTVALUE kommer du att självständigt ansvara för kunder där du bistår dem med ekonomitjänster och konsultation inom olika ekonomi- och verksamhetsrelaterade frågor 

Om rollen

Hos ABOUTVALUE välkomnas du till en arbetsplats med tydlig framtidsvision och stort engagemang. Är du intresserad av en roll där du ges stor möjlighet att påverka bolagets fortsatta utvecklingsresa till nya arbetssätt med digitalisering och automatisering?

Hos ABOUTVALUE ges du möjlighet att utveckla ekonomi och styrning på strategisk nivå. Var med och underlätta vardagen för våra kunder genom att bidra till en digitaliserad ekonomisk styrning! Du kommer att ha en central funktion i arbetet med att utveckla och förverkliga verksamhetens strategier, styrning och system.

I rollen är du ytterst ansvarig för några av våra kunders ekonomiska verksamhet, ekonomi- och styrmodeller. Du leder arbetet med rapportering, budgetuppföljning, bokslut och årsredovisning samt utvecklar och förvaltar vårt ekonomisystem Microsoft Dynamics 365 Business Central.

Det finns även möjligheter för den systemintresserade att vara delaktig i ett nära samarbete med våra systemsamarbetspartners för att driva våra interna processer och system till nästa nivå. I det samarbetet så involveras du i verksamhetsdialoger, förstudier, workshops och implementationer.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer bl.a. att innefatta:

 • Ansvar för bokslut, årsredovisning, inkomstdeklaration
 • Rapportering, budgetuppföljning, analys
 • Kvalitetssäkra juniora kollegors arbete
 • Stötta kunder rörande ekonomistyrning
 • Projektledning i form av att leda förändrings- och implementeringsarbete

Personliga egenskaper

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper som ledarskap, engagemang och samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, ha god analytisk förmåga samt en vilja att leverera. Arbetet innebär omfattande interna och externa kontakter vilket förutsätter att du har en god kommunikativ förmåga. Vi tror att du stimuleras av en varierande vardag och av att entusiasmera dina kollegor. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver arbetet framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Erfarenhet och kunskap

 • Universitetsutbildning med inriktning företagsekonomi, strategi eller ekonomistyrning alternativt annan likvärdig utbildning
 • Goda Excelkunskaper
 • Systemintresse och erfarenhet av Microsoft Dynamics 365 Business Central eller liknande komplext system
 • Mycket goda kunskaper inom redovisning (K3-regelverket)
 • Meriterande med erfarenhet av IFRS
 • Meriterande med erfarenhet av koncernredovisning
 • Meriterande med erfarenhet av arbete inom controlling
 • Meriterande med erfarenhet av att leda och utveckla ekonomi- och verksamhetsstyrning på strategisk nivå

Sök rollen idag!

Denna rekrytering sker i samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Kajsa Dahlberg ([email protected] eller 0735-251 270). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! 

www.vindex.se