Senior Redovisningsekonom till Fonus (TILLSATT)

Vill du arbeta i en koncern där människor är i fokus? Tycker du också det är viktigt att människor får hjälp vid stora livshändelser? I samarbete med Vindex söker nu Fonus en redovisningsekonom som vill arbeta på en ekonomiavdelning i framkant. Senaste åren har Fonus genomgått en stor förändring till ett digitalt arbetssätt där alla tillsammans som ett team tar ekonomiavdelningens arbete framåt.

Fonus behöver nu förstärkning av en person som är lugn, trygg och pålitlig som samtidigt tycker om att hjälpa våra medarbetare i verksamheten. Kommunikation, noggrannhet och engagemang är viktiga komponenter på vår avdelning. Fonus ekonomiavdelning består av 12 medarbetare som kompletterar varandra och som tillsammans säkerställer en kvalitativ och inspirerande arbetsmiljö.

Placering: Centrala Stockholm

Om Fonus

I Fonus, som är den mest anlitade och enda rikstäckande begravningsbyrån i Sverige, kan du vänta dig ett omväxlande jobb med kunden i centrum. Och eftersom Fonus bland annat kan erbjuda våra medarbetare ett gediget utbildningsprogram kommer du ständigt att utvecklas som yrkesmänniska. Det får du göra inom ett modernt företag med förändringsvilja, lyhörda och engagerade kollegor samt ett arbetsklimat som genomsyras av tillväxt och vi-känsla. Fonus är ett varumärke i Fonuskoncernen som i sin tur äger flera varumärken, bland annat Familjens Jurist och Fondkistan.

Vad erbjuder rollen?

Vi söker dig som är redovisningsekonom, gärna med fler än fem års arbete av löpande bokföring och både månads- och årsbokslutsarbete. Du kommer att ingå i ett team där ni delar på arbetsuppgifterna. Befattningen är en bred och ansvarsfull roll inom redovisning som bland annat innefattar:

 • Löpande redovisning för våra koncernbolag
 • Arbeta mot olika kontaktytor i koncernen
 • Säkerställa att momsredovisning sker korrekt
 • Rapportering av bland annat arbetsgivaravgifter andra liknande rapporter
 • Löpande bokslutsarbete och upprättande av månads- och årsbokslut
 • Avstämning av koncerninterna transaktioner
 • Arbete med upprättande av årsredovisningar för bolag i Fonus-koncernen
 • Upprättande av inkomstdeklarationer
 • Kontakter med revisorer
 • Delta i olika utvecklingsprojekt inom koncernen
 • Extern och intern rapportering

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande. Du har dessutom minst fem års arbetslivserfarenhet inom redovisning, gärna även koncernredovisning. Därtill har du god systemvana och gärna erfarenhet av Visma Business sedan tidigare.

Sök rollen idag!

Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna in ditt CV redan idag och ange referensnummer RPRE2085. Har du fler frågor kring rollen? Tveka inte att höra av dig till ansvarig rekryterare Rolf Pettersson.