Konsultchef till dynamiskt fastighetsbolag i Stockholm City (TILLSATT)

Vindex söker nu dig som är en naturlig ledare och som kan och vill jobba från ax till limpa med såväl operativa som strategiska frågor i en värdestyrd, dynamisk och entreprenörsdriven miljö.

Som konsultchef inom den ekonomiska förvaltning har du det övergripande ansvaret för att leveransen av den ekonomiska förvaltningen fungerar enligt kundavtal. I rollen ingår personalansvar för en större grupp medarbetare samt bemanningsansvar för ekonomiska förvaltningsuppdrag. Du rapporterar till VD.

Du leder, entusiasmerar och utvecklar teamet mot uppsatta mål.

Ansvarsområde och uppgifter

Som konsultchef rapporterar du till VD och har personalansvar för medarbetare i gruppen – ekonomiassistenter, kundekonomer, controllers och systemadministratör. Du agerar operativt i gränssnittet mellan ekonomi och förvaltning och ansvarar för och arbetar huvudsakligen med följande områden:

  • Ansvar för bemanning och rekrytering till av ekonomiska förvaltningsuppdrag
  • Du är insatt i kunduppdrag och stöttar dina medarbetare i den löpande redovisningen,
  • bokslut och rapportering till kund
  • Uppbyggnad av och utveckling av flöden och processer enligt gällande regelverk
  • Bistå förvaltnings- och projektavdelningen i ekonomiska frågeställningar
  • Ingå i intagsteam vid intag av nya uppdrag
  • Medverka vid förvärv samt avyttringar av bolag/fastigheter
  • Personalledning och personalutveckling för medarbetare inom ekonomiavdelningen
  • Arbete i ekonomi- och fastighetssystem
  • Medverkan i relaterade projekt

Erfarenhet och kompetens

Vi söker dig som är civilekonom eller med motsvarande utbildning och som har minst 5 års relevant erfarenhet. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet från konsultbranschen inom ekonomi och/eller fastighet. Du bör ha gedigna kunskaper inom redovisning, skattefrågor, moms samt bokslutsarbete och det är önskvärt att du har ett systemintresse och erfarenhet från koncernredovisning och företagsförvärv. Du har dokumenterad tidigare erfarenhet av personalledning där du lett ditt team till framgång. En bakgrund från fastighetsbranschen och/eller revision/redovisningsbyrå ses som mycket meriterande. Du är van att arbeta i en verksamhetsnära roll med många kontaktytor i organisationen. Du har avancerade kunskaper i Excel och mycket goda kunskaper i affärs- och ekonomisystem. Goda kunskaper i Agresso är ett starkt önskemål.

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen har du en naturlig förmåga att leda och utveckla dina medarbetare och en fallenhet för att skapa ett produktivt och framgångsrikt team. Du är en social och vältalig person som är duktig på att kommunicera såväl internt som externt. Eftersom rollen som konsultchef innehåller ett brett spektrum av arbetsuppgifter söker vi dig som är strukturerad och handlingskraftig med god förmåga att skapa helhetssyn. Du har en prestigelös inställning och kan hantera uppgifter i stort och smått. Arbetsbelastningen kan variera över tid beroende på kunduppdragen och därför är det viktigt att du är flexibel och har förmågan att prioritera. Du har förmågan att se nya möjligheter, en nyfiken inställning och viljan att förbättra rutiner och processer. Du behöver också vara en noggrann, strukturerad och resultatorienterad person som alltid strävar efter att effektivisera ditt arbete och leverera med hög kvalité. Du får energi av att arbeta i ett entreprenöriellt klimat och trivs med högt tempo i en föränderlig miljö. Du är jordnära, social och gillar att samarbeta med andra såväl som att jobba enskilt.

Ansökan

Vid intresse, skicka gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref ERRC1477. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Erica Röös vid fler frågor kring rollen. Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Vindex tillsätter konsultchefer i Stockholm. Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.