Finance Manager Nordic till Timik Group (TILLSATT)

Vill du anta en utvecklande och framåtlutad roll som Finance Manager Nordic på koncernnivå i ett bolag som växer? Då har du kommit rätt! Vi på Vindex är just nu på jakt efter en Finance Manager till vår kund Timik. Rekryteringsprocessen sköts i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos Timik. I rollen axlar du en bred roll där du har huvudansvaret för de finansiella processerna på koncernnivå. Som Finance Manager Nordic på Timik är du involverad i både operativa och övergripande processer. Du lägger stort fokus vid att kvalitetssäkra redovisningen samtidigt som du även agerar en coachande och stöttande partner till de andra dotterbolagen i Norden.

Placering: Sollentuna

Om Timik 

Timik är ett nordiskt hälso- och sjukvårdsföretag med fokus på medicintekniska produkter och utrustning för behandling och diagnostisering av akuta och kroniska sjukdomstillstånd. Timik strävar efter att göra de senaste framstegen inom medicinsk teknik tillgängliga och överkomliga för människor vars vardag påverkas av allvarliga medicinska tillstånd. Timik är experter på att leta reda på innovativ behandlingsteknik på global nivå som sedan kan distribueras till sina kunder i Norden.

Timik har huvudkontor i Sverige och har lokala säljkontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. 

Läs mer på www.timikgroup.com

Huvudsakliga ansvarsområden 

  • Övergripande ansvar för hela det ekonomiska flödet samt leda och driva förändringar och processer framåt
  • Ansvara och kvalitetssäkra den löpande redovisningen, moms, skatter, deklarationer, månads- och årsbokslut samt årsredovisning på koncernnivå för det svenska moderbolaget
  • Ansvara för all rapportering både internt och externt
  • I/C avstämningar
  • Säkerställa att redovisningen följer aktuella lagar och regler
  • Analysera och följa upp resultat, likviditet, budget etc.
  • Agera kontaktperson gentemot revisorer och andra intressenter
  • Jobbar nära med och rapporterar till CFO i Norge
  • Effektivisera och utveckla redovisningsrutiner och processer med hög kvalité
  • Personalansvar 3-4 personer. (Ekonomiansvariga i respektive säljkontor SE, NO, FI)

Kvalifikationer och personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och som har flera års arbetslivserfarenhet inom kvalificerad redovisning och gedigen kunskap genom hela det ekonomiska flödet, gärna på koncernnivå med IFRS kunskap. Då rollen är senior och man har ett brett ansvar både högt och lågt, så är det viktigt att man är prestigelös.

Vi värdesätter dessutom din förmåga att motivera dina medarbetare och ditt självständiga arbetssätt. Utöver det har du ett genuint systemintresse och goda Excel-kunskaper. Viktigt att kunna kommunicera tydligt och effektivt på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Som person är du initiativrik med förmåga att identifiera förbättringar inom ditt område. Du är en öppen och lyhörd lagspelare med starka kommunikativa färdigheter. Du är en självdrivande och ansvarstagande person med ett proaktivt arbetssätt som drivs av att arbeta genom hela redovisningsprocessen!

Sök rollen idag!

Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer SRRC2423. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Richard Widén ([email protected], 070-208 25 17) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.