Financial / Business Controller till Ateco (TILLSATT)

Vill du bli en del av ett bolag i stark tillväxt där du aktivt kan bidra till fortsatt utveckling? Vindex rekryterar nu en driven och engagerad Financial / Business Controller till brandsäkerhetsbolaget Ateco. I rollen, som är en heltidstjänst med fast anställning på Ateco, arbetar du nära VD i en bred och varierad roll där du får stora möjligheter att både påverka affären och utveckla din egen förmåga och karriär!

Placering: Skå, Ekerö kommun

Om Ateco

Ateco är Sveriges ledande leverantör av system och produkter för brandlarmsinstallationer för små och medelstora kommersiella och offentliga lokaler. Bolagets affärsidé är att med ett brett produktutbud, snabba leveranser, djup kunskap och förstklassig kundservice förse brandlarmsinstallatörer över hela landet med precis rätt produkter och system för deras kunder. Ateco erbjuder därmed ett heltäckande sortiment från minsta kabelklammer till avancerade brandlarmsystem, allt från det egna lagret på Ekerö.

Ateco utvecklar en stor del av sina produkter själva utifrån identifierade kund- och marknadsbehov, liksom på kundförfrågningar. Ateco har kort väg mellan idé och marknad och utvecklar både mekanik och elektronik i egen regi inom ramen för en aktiv innovationsagenda. Bolaget har även en stark närvaro online som kan och ska vidareutvecklas, och man tittar på tillväxt både genom organisk expansion och tilläggsförvärv. Ateco har mycket ambitiösa mål och behöver nu fler duktiga medarbetare!

Läs mer: https://ateco.se/

Om rollen

  • Utgöra både dagligt operativt och strategiskt stöd till VD med finansiell analys och business controlling, dvs. utvärdera försäljning, marginal, kostnader och lönsamhet i både produkt, kund och leverantörsdimensioner

  • Ansvara för månatlig och kvartalsvis resultatuppföljning och rapportering

  • Övergripande ansvar för att kvalitetssäkra arbetet inom och rapportering från ekonomi/redovisningsfunktionen, som är outsourcad. Till exempel: Övervaka nyregistrering av kunder; säkerställa rätt villkor, rabatter, bonusar, och kreditvärdighet, löpande felsöka i och hantera mer komplexa kundkrediteringar, leverantörsfakturafel, ombokningar m.m, kvalitetssäkra bokslut, årsredovisningar m.m, övervaka kassaflöde och finansiering.

  • Övergripande ansvar för årlig budgetprocess

  • Kontinuerligt optimera finansiella processer och rutiner allt eftersom bolaget växer

  • Ansvara för bolagets kommande ISO-certifiering; vara delaktig i implementationen liksom i kommande revisioner

  • Utifrån Business Controlling analysen, föreslå och implementera effektiviseringar och förbättringar i samarbete med bolagets olika avdelningar (inköp, lager, produktion, försäljning, osv.) för att förbättra lönsamheten

  • Vara ett stöd i planering av inköp för att balansera effektiv lagervolym mot hög leveranssäkerhet och minimal kapitalbindning, liksom vara stöd i leverantörsvillkorsförhandlingar

  • Stötta försäljningsansvariga vid prissättning/prisjusteringar

  • Övergripande ansvarig för bolagets administration och kontakt med till exempel myndigheter och andra viktiga kontaktytor.

Om dig

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och som har några års arbetslivserfarenhet av en liknande roll sedan tidigare, gärna på ett snabbväxande bolag. Du har en djup affärsförståelse och ett genuint affärsintresse. Du är en duktig ekonom, både i resultat- och balansräkningen, men det som driver dig mest är viljan att förstå, förbättra och utveckla bolaget och dess affär. Du är självklart duktig i Excel och du kommunicerar helt obehindrat på såväl svenska som engelska, både muntligt och skriftligt.

Som person har du en förmåga att hålla många bollar i luften men kan samtidigt  prioritera för att komma framåt. Du har ett formellt ansvarsområde, men är inte rädd för att stötta och utmana kollegor inom deras formella ansvarsområden. Du är en lagspelare med en prestigelös inställning samtidigt som du är trygg i din kompetens. Dessutom har du ett innovativt tänk och ett driv som bidrar till förbättringar. Och viktigast av allt – du tycker att det ska bli riktigt spännande att själv växa och utvecklas tillsammans med Ateco!

Sök rollen idag!

Rekryteringen sker genom Vindex AB. Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer JHSA2407. Tveka inte heller att kontakta ansvariga rekryterare Jennifer Hietapakka ([email protected], 073-727 96 66) eller Sara Söderlilja ([email protected], 070-171 81 93) vid fler funderingar kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomi. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.