Transaktionscontroller till välkänd koncern (TILLSATT)

Har du en gedigen arbetslivserfarenhet inom redovisning och transaktioner? Är du redo att anta nya utmaningar inom en koncern med stora transaktionsflöden? Då kan det vara dig vi söker! Vi på Vindex är just nu ute efter en Transaktionscontroller för vår kunds räkning. Rekryteringsprocessen sköts i sin helhet av oss på Vindex, medan anställning erbjuds direkt hos kund. I rollen axlar du bland annat ansvaret över att producera och granska proformaredovisning. Titeln som Transaktionscontroller är ny, vilket erbjuder rätt person stort utrymme att vara med och utforma rollen!

Placering: Centrala Stockholm 

Arbetsuppgifter för rollen som Transaktionscontroller till välkänd koncern: 

  • Producera och granska proformaredovisning enligt IFRS
  • Granska överlåtelsebalansräkningar och köpeskillingsberäkningar 
  • Agera stöd i frågor kring förvärvs-, ägar- och försäljningsstruktur
  • Delta i att planera genomförande av betalningar och likvidflöden 
  • Ansvara över förberedelser och överlämning av dokument och information till ekonomiteamet inför och efter genomförd transaktion
  • Ansvara för att upprätta, koordinera och leverera underlag till banker kopplat till finansiering av transaktionen
  • Arbeta nära bolagets koncernredovisningsteam och stötta upp vid behov 
  • Effektivisera och optimera processer och rutiner inom ditt område 
  • Kontinuerlig dialog med juridiska rådgivare kopplat till förvärvs- och finansieringsavtal
  • Agera bollplank i förekommande ad hoc-projekt 

Kvalifikationer och personliga egenskaper för rollen som Transaktionscontroller till välkänd koncern: 

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi och som har en bred arbetslivserfarenhet inom redovisning och hantering av stora transaktionsflöden, gärna inom fastighetsbranschen. Vi ser gärna att du är bekant med M&A, proformaredovisning, IFRS samt moms- och skattehantering. Dessutom är du trygg med hantverket kring redovisning och att du har ett noggrant arbetssätt när det kommer till avstämningar och controlling. Har du Big4-erfarenhet sedan tidigare är det starkt meriterande för denna tjänst. Till sist kommunicerar du effektivt och tydligt på såväl engelska som svenska, i tal och skrift. 

Som person omfamnar du utmaningar med stort engagemang. Du har en förmåga att identifiera avvikelser och analysera dess påverkan på helheten. Därtill är du en sann lagspelare som ständigt håller uppsatta mål och deadlines. Du har dessutom ett innovativt tänk som bidrar till bolagets utvecklingsprocesser. Till sist har du en positiv inställning och en vilja att utvecklas och växa tillsammans med bolaget!

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Vid intresse, skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer SRTC2180. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Stina Rydergård ([email protected], 073-789 38 18) vid fler frågor kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Rekryteringsbolag Transaktionscontroller 

Vi är ett rekryteringsföretag som framförallt arbetar i Stockholm med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.