Controller till Filmstaden (TILLSATT)

Vill du arbeta affärsnära i en internationell koncern med breda kontaktytor? Har du dessutom ett genuint intresse för controlling och redovisning?  Då kan det vara dig vi söker! Vi på Vindex är just nu ute efter en Controller till vår kund Filmstaden. I rollen som Controller antar du en nyckelroll där du ständigt bidrar till bolagets utveckling. Kulturen på Filmstaden är familjär och präglas av en genuin framtidstro. I rollen som Controller blir du en naturlig del av det nordiska teamet och du rapporterar till Head of FP&A Northern Europe. 

Placeringsort: Solna, Stockholm.

Om Filmstaden 

Filmstaden är Sveriges största biografkedja och ingår i Odeon Cinemas Group, som ägs av världens största biografkedja AMC Theatres. Filmstaden driver biografer på 21 olika orter i Sverige och är därmed en av Sveriges ledande leverantörer av kultur och nöje.
Filmstaden har över 340 biografer och ca 2 700 salonger runtom i Storbritannien, Irland, Spanien, Portugal, Tyskland, Italien, Norge, Sverige och Finland.

Verksamheten innefattar, utöver filmvisning, även kioskförsäljning av popcorn, godis och andra förfriskningar – men även ett B2B utbud med företagsbiljetter, reklamförsäljning samt konferens och event-verksamhet. Filmstadens vision är att skapa inspirerande underhållning till varje besökare där målsättningen är att erbjuda Europas största och bästa biografer. Filmstaden har ca 1 200 anställda och 35 biografer i Sverige. 

Läs mer på: Filmstaden.se

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden för rollen som Controller:

  • Budget- och prognosarbete
  • Analys, kvalitetssäkring och kontroll av rapporteringen
  • Framtagande av kassaflödesprognoser
  • Analys och uppföljning av resultat och nyckeltal
  • Kontakt gentemot Group Finance samt behjälplig ledningsgruppen i diverse frågor
  • Aktivt arbeta med affärsutveckling och delta i projekt
  • Supporta verksamheten med ekonomisk uppföljning och analys
  • Effektivisering och utveckling av processer och rutiner
  • Delta i förekommande ad hoc-projekt

Kvalifikationer och personliga egenskaper för rollen som Controller:

Vi söker dig som har en kandidatexamen inom ekonomi med flerårig arbetslivserfarenhet av controlling och redovisning. Därtill är du van vid att arbeta i moderna affärssystem, såsom Power BI och HFM. Du besitter dessutom mycket goda kunskaper i Excel. Med tanke på att  bolaget verkar i en internationell miljö, behöver du kunna kommunicera obehindrat på såväl svenska som engelska, i tal och skrift.

I denna roll erbjuds du möjligheten att arbeta i en internationell organisation med breda kontaktytor, både inom Norden och gentemot Group Finance som är baserade i England och USA. Du behöver därför ha goda kommunikativa färdigheter och kunna kommunicera med alla verksamhetsnivåer. I rollen som Controller kommer du att arbeta affärsnära med funktioner som Operations, Commercial och IT. Självständighet, noggrannhet och en analytisk förmåga är därmed viktiga egenskaper för att nå framgång. Till sist ser vi gärna att du har förmågan att identifiera detaljer och dess påverkan på helheten.

Vad Filmstaden erbjuder dig:

Som anställd på Filmstaden blir du en del av en global koncern, men på bolaget råder ändå en familjär atmosfär. Det finns en etablerad företagskultur på alla nivåer i enighet med Filmstadens värdegrunder som präglas av glädje, passion, kvalitet, service, tillit, respekt, ansvar och samarbete. Som anställd på Filmstaden erbjuds du flera attraktiva förmåner såsom friskvårdsbidrag, flexibla arbetstider, bio-pass och rabatter i kiosken. 

Sök rollen idag!

Rekryteringsprocessen sker i samarbete med Vindex. Kan denna roll passa dig? Skicka i så fall in ditt CV och ange referensnummer RWBC2139. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Richard Widén om du har fler frågor kring rollen. 

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.