Erfaren CFO & Head of M&A till koncern i stark tillväxt (TILLSATT)

Har du en gedigen bakgrund i rollen som CFO med fokus på affärsstrategier? Har du dessutom hanterat flera M&A-processer, drivit förvärv och försäljning eller sammanslagning av bolag – både i Sverige och internationellt? Då har du kommit rätt! Vi på Vindex är just nu på jakt efter en erfaren CFO för vår börsnoterade kunds räkning. Rekryteringsprocessen hanteras i sin helhet av oss på vindex, medan anställning erbjuds direkt hos kunden. 

I rollen som CFO axlar du det övergripande ansvaret för bolagets ekonomi, M&A och finansieringsstrategi. Du arbetar nära bolagets VD och har dessutom en given roll i ledningsgruppen där ni kontinuerligt arbetar med effektivisering och utveckling av bolaget. 

Placering: Centrala Stockholm 

Huvudsakliga arbetsuppgifter för rollen som Erfaren CFO & Head of M&A till koncern i stark tillväxt: 

  • Övergripande ansvar över bolagets ekonomi och finansieringsstrategi 
  • Agera affärspartner till bolagets VD 
  • Driva fusioner- och förvärvsarbete tillsammans med bolagets VD
  • Anta en given roll i bolagets ledningsgrupp där ni tillsammans effektiviserar och utvecklar verksamheten 
  • Ansvara över legala frågor som avtal och skattehantering 
  • Kvalitetssäkra finansiell data, budget, bokslut och KPI:er i samråd med bolagets Head of Accounting and Controlling 
  • Agera ansvarig kontaktperson gentemot banker och finansiella rådgivare 

Kvalifikationer och personliga egenskaper för rollen som Erfaren CFO & Head of M&A till koncern i stark tillväxt: 

Vi söker dig som har en civilekonomexamen och som har en gedigen arbetslivserfarenhet i rollen som CFO, gärna i en börsnoterad miljö. Du har en mycket god affärsförståelse och är van vid att hantera utmanande affärssituationer. Därtill har du bred erfarenhet av att driva M&A och DD-processer. Vi värdesätter även din erfarenhet av K3 och IFRS. Utöver det har du en förmåga att identifiera förbättringsprocesser inom ditt område och engageras av att utveckla rutiner. Till sist är du en mycket god kommunikatör som  formulerar dig obehindrat på såväl svenska som engelska, i tal och skrift. 

Som person har du ett skickligt affärssinne samtidigt som du är handlingskraftig och initiativrik. Du är noggrann och strukturerad, med en analytisk ådra. Därtill förlitar du dig gärna på din sociala kompetens och din förmåga att förmedla siffror och analyser på ett pedagogiskt sätt. Till sist kan du på ett effektivt sätt djupdyka i finansiella och affärsmässiga situationer! 

Sök rollen idag!

Är det dig vi söker? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer SRCFO2143. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Stina Rydergård ([email protected], 073-789 38 18)  vid fler frågor kring rollen.

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Rekryteringsföretag CFO 

Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.

Nyckelord: Anställa CFO