Koncernredovisare till innovativ koncern inom finansbranschen (TILLSATT)

Är du en fena på koncernredovisning och konsolidering? Då kan det vara dig vi söker! Vi på Vindex är just nu ute efter en Koncernredovisare som hanterar koncernens juridiska och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut för vår kunds räkning. I rollen lägger du även ditt fokus på att effektivisera och utveckla befintliga rutiner och processer. Tjänsten innebär ett interimsuppdrag som pågår i 3-6 månader, med start så snart som möjligt. 

Placering: Centrala Stockholm 

Ansvarsområden för rollen som Koncernredovisare till innovativ koncern inom finansbranschen: 

  • Arbeta med koncernens juridiska och operativa månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Månatlig konsolidering av koncernbolag
  • Utveckla och förbättra redovisningsprocesser och rutiner inom koncernen  
  • Säkerställa att aktuella regelverk efterlevs för intern och extern redovisning
  • Kontinuerlig dialog med revisorer och banker 
  • Delta i investeringsprojekt och säkerställa att redovisningsregler efterlevs

Din profil 

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi eller motsvarande och minst fem års arbetslivserfarenhet av koncernredovisning. därtill ser vi gärna att du har bred kunskap när det kommer till finansiell lagstiftning inom bank- och finanssektorn. Du har dessutom en utbredd erfarenhet av att effektivisera och utveckla finansiella processer och rutiner. Till sist är du skickligt kommunikativ och formulerar dig obehindrat på såväl svenska som engelska. 

Som person har du ett genuint finansiellt intresse. Du är social med en förmåga att på ett skickligt sätt nätverka och skapa förtroende. Därtill identifierar du detaljer och dess påverkan på helheten. Utöver detta är du en sann problemlösare som ständigt arbetar proaktivt med utvecklingsprocesser inom ditt område. Till sist är du otroligt kvalitetsmedveten med en passion för att leverera resultat! 

Sök rollen idag!

Kan denna roll vara något för dig? Skicka gärna ditt CV i Word-format till oss på Vindex och ange referensnummer JGKCR2141. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Jozephine – Pilgrim Linge Gimling vid fler frågor kring rollen. 

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Rekryteringsbolag Koncernredovisare

VIndex är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Business Controller? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.