Produktspecialist till SoftOne Group (TILLSATT)

Just nu söker vi på Vindex en Produktspecialist till vår kund SoftOne Group i Stockholm. Rekryteringsprocessen sköts i sin helhet av Vindex men anställning erbjuds direkt hos Softone Group.

Om SoftOne Group

SoftOne Group ligger i framkant inom digitalisering och är specialiserat på Affärs- och HR-system i molnet och är idag en ledande leverantör i Norden till hantverkare och handeln. Våra kunder finns även inom redovisningsbyråer, tillverkande- samt tjänsteproducerande företag. Vi ligger i teknisk framkant med vår moduluppbyggda affärsplattform SoftOne Group GO, vilket ger våra kunder möjlighet att nyttja vår helhetslösning eller som separata moduler. Vi utvecklar och säljer lösningarna själva och stöttar våra kunder med support, konsulttjänster och outsourcing av lön. Våra 2000 avtalskunder har i snitt varit kund hos oss i mer än 13 år och har i undersökningar visat sig vara bland de mest nöjda i Norden. SoftOne Group grundades 1985 av Håkan Lord som fortfarande äger och leder företaget. Våra 70 anställda finns på kontor i Stockholm, Söderhamn, Helsingfors och Colombo. 

SoftOne Groups huvudkontor är beläget på Drottninggatan vid Sergels torg i centrala Stockholm i moderna lokaler med öppet kontorslandskap. Här sitter du tillsammans med cirka 45 medarbetare och du välkomnas till en prestigelös, öppen och positiv arbetsplats med platt organisation och entreprenörsanda. SoftOne Group befinner sig i en spännande expansionsfas där vi växer tillsammans med våra kunder och vinner alltmer mark på marknaden samt växer genom företagsförvärv. Företaget förbereder sig även för en internationalisering.

Mer om rollen 

Som Produktspecialist ansvarar du för att ge god service och lösa företagskundernas systemfrågor kring tid & bemanning och lön. Du är en del av avdelningen Service & Kvalitet och du hanterar ärenden som exempelvis berör tidrapportering och löneadministration. Ärendena varierar i omfattning och du förväntas utreda problem och bereda förbättringar till utvecklingsavdelningen. Du välkomnas till en kunnig avdelning bestående av 10 medarbetare där alla hjälps åt.

Du ansvarar tillsammans med resten av Service & Kvalitetsteamet för att på olika sätt hjälpa SoftOne Groups kunder. SoftOne Groups kunder varierar i storlek och finns inom olika branscher såsom handel, hantverkare och industri. 

 • har en daglig kontakt med systemadmins (SuperUsers) hos kunder där vi hjälper dem med felsökning, problemlösning och rådgivning
 • hantera kundärenden så som att svara på frågor om schema, attestering av tid, pass och lön
 • samarbetar internt med sitt team, konsulter, utvecklare och andra kollegor för att bygga och förbättra interna processer, eskalera ärenden och påverka produktutveckling
 • bidrar i utvecklingsarbetet av systemet genom att både initiera, leda, utföra olika testarbeten 
 • deltar på kundmöten
 • arbetar aktivt med digitala rutinbeskrivningar, manualer och FAQ för att möjliggöra smidigare hjälp till användarna och frigöra mer tid till personlig service

Eftersom frågorna är starkt kopplade till lön, tid & bemanning söker vi dig med goda kunskaper inom yrkesområdet. Brinner du dessutom för digitalisering ska du definitivt söka till en utvecklingsinriktad och ledande systemleverantör som vill fortsätta växa tillsammans med dig! 

Som Produktspecialist har du även stora möjligheter framöver att avancera internt på SoftOne Group, till roller såsom exempelvis teamleader/chef eller specialist inom olika områden.

Lämplig bakgrund

Vi söker dig som: 

 • har arbetat minst 3 år inom löneadministration och tidrapportering
 • har gedigna kunskaper inom lön, tid & bemanning 
 • brinner för digitalisering och har erfarenhet av moderna IT-miljöer kopplat till tidrapportering och löneadministration
 • genomfört eftergymnasiala studier inom lön/HR/IT
 • är utvecklingsinriktad och bidrar aktivt i kontinuerligt förbättringsarbete
 • är flytande i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Som person är du driven, serviceinriktad och engageras av att skapa positiva kundupplevelser. Du har en god förmåga att sätta dig in i systemanvändarens problem samtidigt som du är strukturerad och utreder ärendet på ett effektivt sätt. Din pedagogiska ådra gör att du har lätt för att hjälpa andra, oavsett kunskapsnivå. Du fungerar utmärkt i självständigt arbete och i samarbete med kollegor.


SoftOne Group erbjuder

En roll i en snabbväxande organisation med möjlighet att påverka och utvecklas inom just det du brinner för. Eftersom vi är en mindre organisation kan vi vara snabbfotade och fatta snabba beslut när vi behöver göra det, alltså inga långsamma processer samtidigt som vi förstås gör det strukturerat. Våra medarbetare är viktiga för oss, därför jobbar vi aktivt med medarbetartrivsel och strävar alltid efter ett trevligt arbetsklimat. Vår organisationskultur präglas av högt i tak och prestigelöshet. Vi sitter centralt vid Sergels Torg. Välkommen att forma framtiden tillsammans med oss och ta ditt nästa steg i karriären!

Som anställd hos SoftOne Group erbjuds du bland annat:

 • Sommartid med 35/h arbetsvecka
 • Tjänstepension
 • Friskvårdsbidrag
 • Privat sjukvårdsförsäkring

Känns det intressant?

Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Vid intresse, skicka ditt CV i PDF-format till oss på Vindex och ange referensnummer SAPROD2007. Tveka inte heller att kontakta ansvarig rekryterare Sara Söderlilja ([email protected], 070-171 81 93) vid fler frågor kring rollen.