Ekonomiassistent/Faktureringsansvarig till Bonus Copyright Access (TILLSATT)

Vi på Vindex söker nu för Bonus Copyright Access räkning en ekonomiassistent. Vi söker dig som vill ingå i en mindre ekonomigrupp där du tillsammans med dina kollegor kommer att ha huvudansvar för hela faktureringsprocessen och det administrativa arbetet kring faktureringen.

Placering: Stockholm

Om Bonus Copyright Access

Bonus Copyright Access uppdrag är att ta fram kollektiva licenser för skolor, företag, myndigheter och organisationer, så att upphovsmän, förlag och utgivare får den ersättning de har rätt till. Bonus Copyright Access är en ekonomisk förening som drivs helt utan vinstintresse. På uppdrag av deras 14 medlemsorganisationer licensierar de rättigheter kollektivt. Genom deras avtal får skolor, myndigheter, företag och organisationer möjlighet att använda upphovsrättsskyddat material från hela världen. Du kan i ditt dagliga arbete använda upphovsrättsskyddat material från bland annat webben, digitala publikationer, dagspress och andra tidningar, läromedel, fackböcker och vetenskapliga publikationer.
Kontoret återfinns i centrala Stockholm men du erbjuds även möjlighet att arbeta på distans.

Rollbeskrivning

Ansvar för hela processen och det administrativa arbetet kring flera större årliga faktureringar. I arbetet ingår bland annat att hämta in statistiska uppgifter om elevantal från landets olika skolor, registerhantering och all övrig förekommande administration kring faktureringen. Även andra arbetsuppgifter på ekonomiavdelningen kan förekomma som att vara behjälplig i budget- och årsredovisningsarbetet.

Vi ser gärna att du har ett stort intresse för ekonomiadministration och fakturering samt en vilja att utveckla och effektivisera faktureringsprocessen.

Kvalifikationer

• Några års erfarenhet från arbete med ekonomi och fakturering
• Gärna erfarenhet från Fortnox (ERP) och Upsales (CRM)
• Goda kunskaper i Excel
• Eftergymnasial utbildning med inriktning inom ekonomi
• Ordningssinne och ett strukturerat arbetssätt
• Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska
• Intresse för upphovsrätt är meriterande

Ansökan

Denna rekrytering sker i samarbete med Vindex. Är du den vi söker? Skicka gärna ditt CV till Christoffer Löfgren. Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!
Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.