CFO till Brothers (TILLSATT)

En CFO sökes nu för rekrytering till Brothers (TILLSATT)

I exklusivt samarbete med Vindex söker Brothers nu en CFO för rekrytering. Brothers befinner sig på en spännande resa där framtidens strategier och planer nu sätts. I fokus står tillväxt, lönsamhet och expansion och vi söker en CFO som tillsammans med resten av ledningsgruppen ansvarar för att ta bolaget in i nästa fas av resan. Har du erfarenhet som CFO eller ekonomichef samt drivs av handelsmannaskap genom ekonomi-; och finansiell styrning? Är du även en person som drivs av personalansvar och utvecklingsarbete är detta rollen för dig!

Brothers söker en CFO med erfarenhet av brett ekonomiarbete som inte bara förvaltar utan också är drivande i bolagets tillväxtresa och bidrar till dess kommersiella framgång. Här kommer du att leda ett skickligt team på fyra medarbetare, en redovisningschef, två redovisningsekonomer och en businesscontroller samt arbeta tillsammans med en lönekonsult och outsourcad löneavdelning.

Rollens kärna är, att med kunskaper inom både ekonomi-; och finansiellstyrning, handels-; och entreprenörskap, vara en central del för att tillsammans med VD och resten av Ledningsgruppen sätta en vision, handlingsplaner och sedan handfasta praktiska åtgärder för att ge bolaget bästa förutsättningar för att kunna växa. Vi ser därför att du att du utöver det ekonomiska också har en kommersiell ådra. Du rapporterar till VD och är med i ledningsgruppen.

Brothers erbjuder:

 • En mycket utvecklande och utmanande roll
 • En central och ledande roll på ett bolag som nu ger sig in i en ny spännande fas och förändringsresa
 • Kontor mitt i centrala Stockholm och en härlig arbetsplats
 • Engagerade medarbetare och ett drivet ekonomiteam

Din profil:

Som CFO på Brothers är du dels experten på det renodlade ekonomiska och finansiella arbetet men primärt är du stark i det analytiska och strategiska perspektivet som med kunskap och driv bidrar starkt till bolagets tillväxtresa. Du ser sambandet mellan god insikt i siffrorna och en välmående affär, både på kort och lång sikt och har dokumenterad erfarenhet av arbete med just det. Du har god kunskap i såväl ekonomistyrning, redovisning som i analys och effektiviserings-/förbättringsåtgärder samt varit delaktig i ett bolags kommersiella framgångar genom lönsamhets-, risk, nyckeltalsanalys eller liknande. Du motiveras av att ställas inför komplexa frågeställningar och där andra ser problem ser du snarare nya möjligheter och lösningar. Du är energisk och besitter ett starkt driv samt trivs i en verksamhet som präglas av snabbrörlighet och högt tempo och har minst 5 års erfarenhet av en högt uppsatt tjänst inom ekonomiarbete, så som CFO, Ekonomichef, Senior Controller, Ekonomiansvarig eller liknande.

Rollens innehåll inkluderar men begränsas inte till:

 • Tillsammans med och på uppdrag av VD, leda arbetet kring bolagets finansiella planer såsom budget och affärsplan samt löpande business case
 • Upprätta månads-, kvartals- och årsbokslut
 • Rapportering av resultat och balanser samt strategiskt material, internt och externt
 • Likviditetsprognoser & cash flow prognoser och analys
 • Lagerredovisning
 • Behjälplig mot våra revisorer
 • Utveckling av bolagets ekonomistyrning inklusive finansiella rapporter
 • Fördela, strukturera och effektivisera arbetet för ekonomiteamet
 • Utbilda och stötta våra interna avdelningar avseende rapporter av ekonomiska fakta
 • Talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat

Du som person:

Ansvarstagande, lyhörd, ambitiös och driven. Samtidigt som du är självgående ser vi också gärna att du är en naturlig ledare genom att kunna leda personal, kunna utmana invanda tankesätt och tillsammans med dina kollegor nå starka resultat. Du är mer än en förvaltare; du brinner för att vara en nyckelspelare i en tid av förändring och spännande utmaningar. Du är en systematisk processkapare och stark på multitasking

Sist men inte minst är du prestigelös och en lagspelare!

Om Brothers:

Brothers är en ledande svensk herrmodekedja med ca 45 butiker i Sverige. Med 25 års erfarenhet på den svenska marknaden har Brothers utvecklat ett brett utbud med starka, välkonstruerade produkter i hög kvalitet med fokus på egen design och uttryck. Tillsammans är vi nära 300 medarbetare som alla har drivet och ambitionen att erbjuda mode i kombination med enastående service, oavsett tjänst eller ort.

Vår ambition är enkel. Vi vill göra det möjligt för varje man att vara sitt bästa jag!

Brothers har precis genomgått stora strukturella förändringar och befinner sig nu i en spännande fas där nästa steg på förändringsresan ska tas. Läs gärna mer om bolaget på www.brothers.se.

Övrig information:

 • Start: enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Stockholm centralt

Rekryteringsprocessen

Den här rekryteringen till Brothers hanteras exklusivt av Vindex. För fler frågor eller funderingar kring rollen, kontakta gärna ansvarig rekryterare Sara Johansson på 070-556 71 87 eller [email protected]. Urval sker löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt.