Controller till Carnegie Fonder (TILLSATT)

Har du erfarenhet av finansiell rapportering och en gedigen redovisningsbakgrund? Då kan det här vara något för dig! Vi på Vindex söker just nu en Controller för rekrytering till vår kund Carnegie Fonder.

Som Controller antar du en bred och varierad roll i ett välrenommerat bolag med hög tillväxt. Du välkomnas in i en internationell miljö där du erbjuds möjlighet att lära dig mer om fondbranschen och hur ett fondbolag styrs och fungerar. 

Placering: Centrala Stockholm

Om Carnegie Fonder 

Carnegie Fonder grundades 1988 och har ett förvaltat kapital på ca 90 miljarder kronor, vilket gör dem till en av Sveriges största fristående fondförvaltare. Alla fonder är aktivt förvaltade och skapar ekonomisk trygghet för privatpersoner, pensionssparare, institutioner och företag. 

Hos Carnegie Fonder hittar du professionella medarbetare i en arbetsmiljö där det är högt i tak och där du ges stort förtroende att genomföra dina åtaganden. 

Carnegie Fonder sitter i trevliga lokaler i centrala Stockholm. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

 • Bokslutsarbete
 • Managementrapportering
 • Provisionshantering 
 • Analysarbete
 • Budget, prognos och uppföljning
 • Utveckling och uppföljning av nyckeltal
 • Hantera stora datamängder och ta fram olika beräkningar vid förfrågan
 • Delta i utvecklingsprojekt med särskilt fokus på ekonomi och finans
 • Bidra till fortsatt utveckling av verktyg, rutiner och processer samt att utbilda organisationen i dessa
 • Bygga och vidareutveckla rapporter i Power BI
 • Ad hoc-analyser och diverse simuleringar

Kvalifikationer och personliga egenskaper 

Vi söker dig som har en universitetsexamen inom ekonomi och några års arbetslivserfarenhet av en liknande roll. Du har god kompetens inom finansiell rapportering och en gedigen redovisningsbakgrund inom fondverksamhet och/eller kapitalförvaltning. Vi värdesätter dessutom dina skickliga Excel-kunskaper och din kompetens inom aktuella regelverk. Dessutom har du ett genuint systemintresse, erfarenhet av BI-verktyg är starkt meriterande. Till sist kommunicerar du obehindrat på såväl svenska som engelska, i tal och skrift. 

Som person har du ett genuint driv, ett flexibelt förhållningssätt och engageras av att arbeta i ett högt tempo. Du har en förmåga att identifiera prioriteringar inom ditt område och möter proaktivt uppsatta mål och deadlines. Självklart håller din leverans alltid hög kvalitet och du har en ständig vilja att utvecklas inom din roll. Vi ser även att du är en sann lagspelare med en positiv inställning! 

Sök rollen idag!

Rekryteringen sker i samarbete med oss på Vindex. Vid intresse, skicka gärna ditt CV i Word-format till oss och ange referensnummer EBFC2111. Tveka inte heller att ta kontakt med ansvarig rekryterare Emma Borg ([email protected], 070-545 66 45) vid fler frågor kring rollen. 

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Om Vindex

Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som Controller? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.