Lönespecialist till Säkra (TILLSATT) (TILLSATT)

Vi på Vindex söker nu en lönespecialist för Säkras räkning. Vi söker dig som har en bred bakgrund inom lön och är redo för din nästa utmaning. Du lockas av att arbeta i en organisation i förändring där du som lönespecialist har stor möjlighet att påverka organisationen. Du vill arbeta verksamhetsnära och vara en del av vår spännande utvecklingsresa.

Om Säkra

Säkra är sedan 1990 en av Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Vår ambition är att skapa trygghet för våra kunder genom att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar, tjänstepensionsupplägg och rådgivningstjänster. Bland våra kunder finns små och medelstora företag, organisationer och privatpersoner som alla värdesätter långsiktiga relationer och god service.

Att ha en stark lokal förankring och närhet till våra kunder har alltid varit viktiga framgångsfaktorer inom Säkra. Idag finns vi representerade med drygt 350 medarbetare på ett 50-tal orter runt om i Sverige. Vi tror på det personliga mötet och vi vet att det gör skillnad.

Hos oss finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Säkra är en entreprenörsdriven organisation som alltid har kunden i fokus. Känner du samma engagemang för att skapa kundvärde och vill arbeta i en organisation som växer? Då finns öppningen för nästa steg i din karriär. Vi sitter i nya moderna lokaler i centrala Stockholm.

Beskrivning av tjänsten

Som lönespecialist ansvarar du för löneprocessen för ca 350 anställda månatligen. För närvarande är lönehanteringen outsourcad till en extern löneleverantör, men man kommer inom en relativt snar framtid att ta hem lönehanteringen till en inhousefunktion. Du kommer att ansvara för och leda projektet och sedan självständigt hantera löneprocessen från ax till limpa. I samband med detta kommer du tillsammans med HR-chefen upphandla och implementera ett nytt lönesystem.

I rollen ingår bland annat:

 • Agera kontaktperson och kravställare gentemot extern löneleverantör
 • Ha en koordinerande roll mot löneleverantören
 • Projektledning av hemtagning av löner
 • Eget operativt arbete med löneprocessen från ax till limpa
 • Utveckling av arbetsprocesser och rutiner kopplade till löneområdet
 • Administrativa uppgifter kring bl.a. förmåner, pensioner och försäkringar
 • Kontakt och rapportering till olika myndigheter och andra externa aktörer

Du rapporterar till HR-chefen.

Vem är det vi söker?

Rollen som lönespecialist passar dig som är noggrann, strukturerad och har god analytisk förmåga. Du har ett välordnat arbetssätt och god organisationsförmåga samtidigt som du är flexibel och prestigelös i din inställning. Du har sedan tidigare erfarenhet av att utveckla och effektivisera processer inom lön samt vill vara delaktig i projekt inom löneområdet. Vidare söker vi dig som tar stort ansvar för ditt arbete och har en positiv inställning.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial utbildning inom löneområdet eller motsvarande förvärvad erfarenhet
 • Flera års erfarenhet av självständigt arbete med löneprocessen
 • God systemvana från flera av de vanligaste lönesystemen
 • Erfarenhet av utveckling av processer och arbetssätt inom lön
 • Meriterande med erfarenhet av projektledning kopplat till löneområdet
 • Förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska

Ansökan

Rekryteringen av Lönespecialist till Säkra sker i samarbete med Vindex AB. Är det dig vi söker för tjänsten? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Sara Söderlilja (070-171 81 93 eller [email protected]). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!