HR-chef till Säkra (TILLSATT) (TILLSATT)

Vi på Vindex söker nu en HR-chef för Säkras räkning. Vi söker dig som har en bred HR-bakgrund och är redo för din nästa utmaning. Du lockas av att arbeta i en organisation i förändring där du som HR-chef har stor möjlighet att påverka organisationen. Du vill arbeta verksamhetsnära och vara en del av Säkras spännande utvecklingsresa.

Om Säkra

Säkra är sedan 1990 en av Sveriges ledande försäkringsförmedlare. Vår ambition är att skapa trygghet för våra kunder genom att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar, tjänstepensionsupplägg och rådgivningstjänster. Bland våra kunder finns små och medelstora företag, organisationer och privatpersoner som alla värdesätter långsiktiga relationer och god service.

Att ha en stark lokal förankring och närhet till våra kunder har alltid varit viktiga framgångsfaktorer inom Säkra. Idag finns vi representerade med drygt 350 medarbetare på ett 50-tal orter runt om i Sverige. Vi tror på det personliga mötet och vi vet att det gör skillnad.

Hos oss finns stora möjligheter att växa och utvecklas. Säkra är en entreprenörsdriven organisation som alltid har kunden i fokus. Känner du samma engagemang för att skapa kundvärde och vill arbeta i en organisation som växer? Då finns öppningen för nästa steg i din karriär. Vi sitter i nya moderna lokaler i centrala Stockholm.

Beskrivning av tjänsten

Just nu är organisationen inne i en spännande utvecklingsfas där denna roll kommer att vara avgörande för vårt slutmål. Vi söker en person som brinner för att driva HR-frågor på såväl strategisk som operativ nivå.

Som HR-chef kommer du att ha det yttersta ansvaret för alla HR-relaterade frågor. I rollen ingår bland annat att:

 • Ta ett helhetsgrepp om HR-funktionen samt bygga upp den från grunden
 • Utveckla och implementera policys, riktlinjer och processer och säkerställa att de följer gällande lagar och regelverk
 • Stötta chefer, ledning och medarbetare i samtliga HR-frågor
 • Driva ledarutvecklingsfrågor
 • Upphandla och vara systemägare för nytt HR-system
 • Sköta kontakten med externa rekryteringsfirmor och hålla ihop hela rekryteringsprocessen
 • Säkerställa en kvalitativ onboarding-process för koncernen

Du rapporterar till CFO och chef för administration.

Vem är det vi söker?

För att lyckas i tjänsten söker vi dig som har minst fem års dokumenterad erfarenhet av brett HR-arbete och känner sig bekväm i samtliga HR-processer. Du trivs med problemlösning, har intresse och förståelse för andra och har ett prestigelöst förhållningssätt. Som person blir du ofta beskriven som smidig, kommunikativ och professionell. Du har enkelt för att skapa förtroende hos människor på alla nivåer och tar ett tydligt ägandeskap över dina ansvarsområden. Uppdraget ställer också krav på integritet, pondus och handlingskraft.

Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom HR
 • Minst 5 års erfarenhet av HR i ledande positioner
 • Dokumenterad erfarenhet av kvalificerat HR-arbete
 • Ett affärsorienterat och konsultativt arbetssätt
 • Förmåga att kommunicera obehindrat i tal och skrift på både svenska och engelska

Ansökan

Rekryteringen av HR-chef till Säkra sker i samarbete med Vindex AB. Är det dig vi söker för tjänsten? Ansök via annonsen alternativt skicka din ansökan till ansvarig rekryterare Jennifer Hietapakka (073-72 79 666 eller [email protected]). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!