Head of Joint Functions Business Control till Tele2 (TILLSATT)

Vindex söker för Tele2:s räkning en Head of Joint Functions Business Control.

Om rollen:

Vi söker en driven och analytisk Head of Joint Functions Business Control som kommer leda det löpande arbetet för Business Control-funktionen. Du kommer att ha ett tätt samarbete med CTIOn och agera Fiancial Business Partner, bland annat genom att driva och förbättra planeringsprocesser och riskhantering. Rollen är både operativ och strategisk och du kommer kontinuerligt arbeta med att förbättra processerna inom budget och forecasts. Dessutom ingår uppföljning av diverse projekt inom de olika affärsenheterna och personalansvar för Joint Function Business Controlling-teamet. Tjänsten är placerad i trevliga lokaler i Kista och rapportering sker till Head of Business Control.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Tätt samarbete med organisationen för Digital Capability & Technology (DCT) och agera Financial Business Partner för CTIOn gällande alla aspekter kring ”Plan to Perform”-processen (Forecasting)
 • Representera Sweden Business Control i Digital Capability & Technology Leadership team och koordinera det dagliga arbetet för alla Business Controllers
 • Driva och förbättra ”Plan to Perform” för respektive affärsenhet, inklusive projektplanering och uppföljning
 • Utmana riskhanteringen och kvalitetssäkra Business Cases inför DCT’s godkännande av kommande projekt
 • Upprätthålla och utveckla relevanta verktyg för projektuppföljning för DCT
 • Tillsammans med Sweden Business Control identifiera och driva tvärfunktionella projekt relaterade till effektivitet
 • Koordinera och driva månadsbokslut samt analysera och följa upp forecasten för respektive affärsenhet
 • Förstå och analysera forecasten för de viktigaste projekten från både ett operationellt KPI perspektiv såväl som ett finansiellt perspektiv
 • Bygga strukturellt kapital och kunskap relaterat till investeringsprocessen, skapandet av Business Cases och beräkningar
 • Upprätthålla ett tätt samarbete med resten av Business Controlling-teamen och Accounting-teamet
 • Driva, utveckla och förbättra precisionen för budgets och forecasts
 • Leda Joint Function Business Controlling-teamet, inklusive personalansvar

Kvalifikationer och erfarenhet:
För den här rollen söker vi dig med civilekonomexamen eller motsvarande, med minst fem-sex års erfarenhet i rollen som Business Controller eller managementkonsult. Du har en bred bakgrund och har således mycket goda kunskaper inom både controlling och redovisning. För att lyckas i rollen har du tidigare arbetat i en arbetsledande, coachande roll och har erfarenhet av att driva och utveckla operativa process. Vi ser gärna att du är van att presentera data på ett förståeligt sätt. Rollen kräver också att du har en stark systemvana och utmärkta kunskaper i Excel samt är flytande i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.

Personliga egenskaper:
För att lyckas i denna roll bör du vara analytisk, driven och ansvarsfull. Du har en flexibel inställning samt att du är kreativ och lösningsorienterad. Vi ser gärna även att du trivs i en varierande roll med breda kontaktytor då du kommer ha tätt samarbete med flera affärsenheter. Rollen kräver också att du har tydliga ledaregenskaper och gärna delar med dig av dina kunskaper vid behov. Utöver detta är du kommunikativ, strukturerad och har ett stort systemintresse.

Ansökan:
Denna rekrytering sker i exklusivt samarbete med Vindex AB. Är du den vi söker? Ansök via annonsen alternativt skicka ditt CV till ansvarig rekryterare Alexander Butler ([email protected] eller 070-920 84 92). Intervjuer sker löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

www.vindex.se