Head of Business Control till PostNord (TILLSATT)

Vindex söker nu en Head of Business Control till PostNord

PostNord genomgår just nu en kraftig omställning; när brevvolymerna minskar samtidigt som de e-handlade paketvolymerna ökar förändras förutsättningarna för arbetet i grunden. De förändringar som genomförs nu kan vara de största på flera hundra år.

Om rollen

Som chef över Business Control ansvarar du för att följa upp och utveckla Brevaffären. Affären omfattar alla brevprodukter, frimärken, direktreklam, tidningar med flera. Ditt team består av två direktrapporterande business controllers. Du bedriver ett coachande, närvarande och kommunikativt ledarskap som för gruppens arbete framåt. Business controlling-teamet för Brevaffären, eller Communication Services som den heter internt, ansvarar främst för uppföljningen av produkter och produktlönsamhet, analys av månadsresultat, stötta affärsområdeschefen i strategiarbete, analysera och agera business partner till några av de viktigaste framtidsprojekten på PostNord relaterat till transformationen av brevaffären. Du kommer också ha ett nära samarbete med andra chefscontrollers på finansenheten.

Du rapporterar till Head of Business Control för PostNord Sverige. Placering Solna.

Kvalificeringar

  • Du har akademisk utbildning inom ekonomi och minst 5+ års relevant erfarenhet inom business controlling.
  • Du brinner för att driva utvecklingen av affärsanalys och uppföljning framåt.
  • Du sporras av komplext transformationsarbete i högt tempo.
  • Du har gedigen kunskap om hur man arbetar med produktlönsamhet samt kan hålla ihop både detaljerna och helheten i komplexa frågor.
  • Du har förmågan att leda, coacha, utveckla och inspirera teamet.
  • Du kan koordinera och hantera krav från flera uppdragsgivare.
  • Tidigare ledarerfarenhet är meriterande.

Vid intresse, skicka gärna ditt CV i word-format till oss på Vindex och ange ref AXHBC1007. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Alexander Butler vid fler frågor kring rollen. 

Som en del av processen för varje roll utförs en bakgrundskontroll på de aktuella slutkandidaterna som då kommer att informeras i förväg.

Vindex tillsätter Business Controllers i Stockholm. Vi är en rekryteringsbyrå som arbetar med interimslösningar och rekrytering nischat endast mot ekonomiavdelningen. Vi är specialister på tillsättningar av konsulter och kandidater inom ekonomifunktionen. Detta innebär att vi tillsätter CFO:er, ekonomichefer, controllerchefer, Business Controllers, redovisningschefer, koncernredovisningsekonomer, redovisningsekonomer samt lönespecialister. Är du intresserad av fler uppdrag/tjänster som redovisningsekonom? Kika gärna under fliken Lediga uppdrag och jobb.